A Rothenberger története

A Rothenberger cég 1949 – tehát több mint 50 éve – alakult, a minőség és az innováció jegyében. Célja a magas műszaki színvonal képviselete mellett, az új technológiák meghonosítása, a szereléstechnikában, és az erre kifejlesztett szerszámok gyártása, forgalmazása.

A legjobb példa erre, az 1967. évben kifejlesztett R-system, mely a modern szerelési technológiát új alapokra helyezte, a fitting nélküli szerelési módszerrel.

A Németországban lévő irányítási központból, 50 ország helyi márkaképviseleteit – a leányvállalatait – vezeti úgy, hogy közben, közel 30 millió darab szerszám fejlesztését, gyártását és forgalmazását bonyolítja le, 1500 munkatárssal.

A vállalat dinamikusan fejlődik, melyet nagymértékben elősegít a stabil tulajdonosi szerkezet, a biztos tőke, és finanszírozási háttér, valamint a kiválóan képzett, és a motivált munkatársi gárda.

A ROTHENBERGER VÁLLALATCSOPORT TAGJAI

RUKO GmbH

Spirál, korona és lépcsős fúrók, sorjázók, menetmetsző, és menetfúró szerszámok

KROLL GmbH

Magas nyomású csatornatisztító berendezések, nagynyomású szippantó, és tisztító gépek.

SIEVERT AB

Forrasztás technika. Kemény és lágyforrasztás, Pb gázzal üzemelő, forrasztó berendezések, Mapp gáz keverékkel üzemelő, piezo gyújtós forrasztók.
 

EDT EURODIMA GMBH

Gyémánt technológia, beton, vasbeton, tégla, aszfalt és kő vágás-fúrás. Speciális gyémántszegmenssel szerelt fúrókoronák, vágókorongok.

A ROTHENBERGER CSOPORT IRÁNYÍTÓI ,TULAJDONOSA

Ralf Weber (pénzügyek), Stefan Geisperger (műszaki ig.), Adriano Cortesi (marketing) és Dr. Helmut Rothenberger (többségi tulajdonos)

A vállalatcsoport többségi tulajdonát, és egyben irányítását, Dr. Helmut Rothenberger 1998 óta tartja kezében. Az azóta eltelt idő alatt, a vállalatcsoport folyamatosan növelte forgalmát, piaci részesedése bővült, a cég terjeszkedett.

Létrehozva
2014. március 17. 09:00